mijn grootste prestatie

 
 

Mensen zijn er over het algemeen op gericht prestaties te leveren, zodat ze op sportief gebied het ultieme doel bereiken. Andere mensen vinden dit terug in hun werk door alle energie in hun eigen carrière te steken.


Echter, velen onder ons hebben die mogelijkheid niet en moeten elke dag weer vechten, om te overleven. De een in een oorlogsgebied en de ander vanwege een chronische ziekte.


Ik heb helaas zelf ondervonden, wat het betekent, om een chronisch ziek kind te zien opgroeien, te zien lijden, maar ook te zien opleven.


Op deze site wil ik mijn persoonlijke verhaal vertellen over mijn grootste prestatie en hoe ik tot die prestatie ben gekomen en wat mijn beweegreden was, om die prestatie te leveren.


Het verhaal begint zo ongeveer in 1987, het jaar waarin ik mijn eerste marathon liep. Het jaar erna, 1988 liep ik wederom een marathon en in dat jaar werd ik ook gegrepen door berglopen. Samen met de DSM-ploeg mocht ik mee voor mijn eerste Cross du Mont Blanc.

Keuzes

In 2006 liep ik weer een bergmarathon met als rugnummer 1331, voor mij een absolute mijlpaal. In 2005 volbracht ik de 4 Cimes de Battice met veel pijn en moeite. In 2008 werd ik eerste Nederlander in mijn categorie in de Mountain Marathon Cup.