Reportage

Het berglopen kon bogen op een stijgende populariteit in Nederland. Samen met de Belgische atletiekunie werd op het parcours rondom de draf- en renbaan in Langraaf het Nederlands kampioenschap gehouden rondom de Wilhelminaberg over een afstand van 14,7 kilometer.

Loodzware beklimmingen en heftige afdalingen vormden het decors van Belgische en Nederlandse zwoegers. Vanaf de start ging het loodrecht naar boven, regelrecht naar de top van de Wilhelminaberg. Samen met Rene Aukens liep ik samen naar boven, maar zijn tempo lag uiteindelijk toch iets hoger dan dat van mij.

Na vier ronden kris-kras door het Wilhelminagebergte eindigde ik op een vijfde plaats in mijn categorie met een eindtijd van 1:18:17. Rene was iets meer dan twee minuten eerder over de finish gegaan. Ook hij gebruikte net als ik deze wedstrijd als voorbereiding op de Cross du Mont Blanc in Chamonix.

Deze missie was in ieder geval geslaagd en het stijgend vermogen zat er bij ons goed in, evenals bij andere DSM-ers, die deze wedstrijd liepen ter voorbereiding op de Cross.