Reportage

Ter afsluiting van het jaar gingen we met een aantal Unitas atleten naar Aken voor de alom bekende Winterlauf. Vanaf de atletiekbaan in de Baandert vertrokken we in alle vroegte richting Schinnen, waar we Guus Driessen gingen ophalen. Daarna vervolgden we de weg over de autoweg richting Aken. Bij de atletiekbaan van ATG stonden de bussen al klaar, die ons naar de Eifel brachten. Daar moesten wij ons zien warm te houden, totdat de laatste bus met lopers was gearriveerd. Er was weinig beschutting en het trainingspak bleef zo lang mogelijk aan.

Rond een uur of elf klonk het startschot en konden we beginnen aan een schitterende wedstrijd over een glooiend parcours. Onderweg werden de lopers goed verzorgd en een paar kilometer voor de finish kwam ik Thei Lückers tegen, die er helemaal doorheen zat. Hij mistte een drankpost onderweg en die was er inderdaad ook niet, dus dat gold voor iedere loper.

Na 21,1 kilometer constant in hetzelfde tempo gelopen te hebben kwam ik in een tijd van 1:28:03 over de finish. Ik ging meteen op zoek naar een heerlijk warme beker thee, die werd uitgedeeld in een tent. Daarna zocht ik de tas op, die ergens op het terrein lag te wachten op de eigenaar.

Twee minuten na mij kwam Thei over de finish-lijn. Vijf minuten na mij kwam mijn trainingsmaatje Frans van der Zalm over de finish. Ton Richter eindigde in 1:37 en Dominique Riemersma kwam weer 3 minuten later over de meet. Daarna volgde Dr. Arno Schevers in 1:42. Hij had deze titel een keer gekregen door de organisatie en stond daarna elk jaar op de deelnemerslijst genoteerd als Herr Dokter. Pierre Henssen eindigde in 1:44 en tot slot kwam Guus Driessen in 1:51 over de finish.

Na een verfrissende douche waren we verlost van de modder, die we hadden meegesleept vanuit de Eifel. We kropen in de auto en gingen op uitnodiging van Guus in Schinnen de wedstrijd nog eens evalueren. Annie trakteerde ons daarbij op een heerlijke warme kop koffie met de gebruikelijke speculaas erbij.