Reportage

Nadat ik in november van het afgelopen jaar in Battice behoorlijk had geleden tijdens de 33 kilometer, wilde ik in Posterhold gaan voor een vlakke tijd op de halve marathon. De Annendaalloop was een wedstrijd over twee ronden door het bosrijke gebied rond Posterhold.

Ik kon gedurende de eerste ronde de kilometertijden behoorlijk vlak houden en ook de tweede ronde liep voortvarend. Nadat ik ongeveer 15 kilometer van de wedstrijd had afgelegd passeerde ik de volgende loper. De meeste lopers die ik inhaalde verdwenen achter mij, maar deze bleef achter mij aan lopen in hetzelfde tempo.

Blijkbaar lag hem dit tempo erg goed en na enkele kilometers nam hij de koppositie over en zo wisselden we regelmatig van positie. Het tempo lag eigenlijk voor mij iets te hoog, maar desondanks bleef ik samen met hem lopen tot in de straten van Posterhold.

In de buurt van de finish passeerde nog een andere loper, die ook de finish rook en mijn medeloper liep met hem mee. Ik moest ze zo vlak voor de finish laten gaan, maar daar had ik geen problemen mee. Enkele seconden na hen kwam ik tevreden over de finish in een tijd van 1:44:21. Weliswaar was het de langzaamste halve marathon ooit, maar de vlakke kilometertijden gedurende de wedstrijd gaven mij meer voldoening dan een goede tijd.