PuttersMedia

Where Media Comes Alive

Seizoen 2012 - 2013

Fortuna Sittard - De Graafschap

2013-05-11: Fortuna Sittard haalde voor de eerste keer in jaren weer een prijs, de play-offs. In de eerste ronde werd Fortuna Sittard uitgeschakeld door de Graafschap. Nadat de ploeg eerst in Doetichem tegen een nederlaag aanliep, was het in Sittard vrij snel duidelijk, dat de batterij leeg was na een seizoen keihard werken. In de tweede helft opende van der Meulen in de 52e minuut de score, waarna in de 63e minuut door Parzyszek aan alle illusies een einde maakte. Daarna scoorde Khalouta in de 76e minuut en bracht de spanning nog even terug, maar de genadeklap kwam in de 85e minuut, door een doelpunt van Jansen. Einduitslag 1 - 3.

AGOVV - Fortuna Sittard

2012-12-21: In de laatste wedstrijd voor de winterstop moest Fortuna Sittard afreizen naar Apeldoorn. AGOVV was de tegenstander en de eerste helft vielen er geen doelpunten. In de tweede helft werd in de 50e minuut gescoord door N'Koyi. Daarna probeerde AGOVV op gelijke hoogte te komen, maar het was in de 90e minuut wederom N'Koyi, die scoorde en waardoor hij de winst veilig stelde. Na afloop was nagenoeg duidelijk, dat het de laatste wedstrijd van AGOVV zou zijn. Er waren helaas geen financiële middelen meer, om het seizoen af te maken. De wedstrijd zou uiteindelijk niet meegenomen worden in de stand van de competitie. Einduitslag 0 - 2.

U17: Fortuna Sittard - PSV

2012-10-20: De spelers onder 17 jaar van Fortuna Sittard speelden in oktober tegen de leeftijdgenoten van PSV en wonnen overtuigend. Fortuna Sittard kwam op voorsprong door een vrije trap, waarna PSV probeerde iets terug te doen. Het had tot gevolg, dat de thuisploeg meer vrijheid kreeg en nogmaals wist te scoren. Voor rust wist PSV echter terug te komen tot 2 - 1, maar na rust wist Fortuna Sittard de voorsprong verder uit te breiden. Einduitslag 5 - 1

SVM - Fortuna Sittard

2012-07-07: De opening van het seizoen vond plaats in Munstergeleen bij de amateurclub SVM. Het was een bijzondere wedstrijd, die niet alleen in het teken stond van voetbal. Het was ook een eerbetoon aan de overleden Glenn, die tijdens een stapavond in elkaar werd geslagen en het voorval niet overleefde. Glenn was een speler en supporter van SVM, maar vooral ook van Fortuna Sittard. Het begin van de wedstrijd was indrukwekkend door de minuut stilte en de fakkels van de medesupporters. Er volgde hierna nog een stille tocht door de binnenstad van Sittard, waarbij nogmaals vele supporters en de burgemeester van de stad aan deelnam. Een gedeelte van de beelden is naderhand gebruikt in het KRO programma "Ode aan de doden" en ik zie het voor mezelf nog steeds als een symbool van zinloos geweld. Einduitslag 0 - 12.

Eerste training eerste elftal

Op 1 juli begon Fortuna Sittard aan het nieuwe seizoen. Vele supporters waren aanwezig en begroetten de spelers middels fakkels. De spelers begonnen aan een seizoen vol hoop. Onder leiding van Wil Boessen werd er een stevige training afgewerkt.De technische staf bestond naast Wil verder uit: Roel Coumans, Robert van der Weert, Jan Janssen, Marco Lemmens. Het was het begin van een bewogen seizoen.