PuttersMedia

Where Media Comes Alive

Seizoen 2013 - 2014

Testimonial Fernando Ricksen

2014-05-25: De Testimonial Fernando Ricksen: Een wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Team Fernado, een team dat door Fernando was samengesteld met spelers waar hij in zijn voetbalrijke periode had gespeeld en coaches uit die periode. Einduitslag 2 - 5.

Naast de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Team Fernando, was er ook een voorwedstrijd, voorafgaand aan deze match. Fernando had bij Fortuna Sittard ook het team onder 17 jaar onder zijn hoede gehad en nam ook daar afscheid van. Zij speelden tegen de leeftijdgenoten van EHC, de club waar hij zijn voetbalcarrière begon.

Vrouwen: Fortuna Sittard - ATC'65

Dit was het laatste seizoen van het vrouwen van Fortuna Sittard, die onder de vlag van deze club voetbalden en die door een overwinning in de laatste wedstrijd van hetseizoen promotie konden afdwingen. Het zag er lang naar uit, dat Fortuna Sittard de winst zou behalen, maar in de allerlaatste minuut van de extra tijd, zo ongeveer na 10 minuten extra tijd, kwam de tegenstander op gelijke hoogte en was er geen promotie. De teleurstelling was groot en alleen de scheidsrechter wist waarom er zoveel tijd bijgetrokken werd.

MVV - Fortuna Sittard

2014-04-18: Een spannende en doelpuntrijke derby werd in Maastricht gespeeld. Fortuna Sittard speelde namelijk tegen MVV en kwam door Khalouta op voorsprong in de eerste helft. In de 18e en 26e minuut werd gescoord. In de tweede helft kwam MVV via een doelpunt van Ospitalieri in de 49e minuut weer terug in de wedstrijd, maar in de 56e minuut werd door Vlug de voorsprong van Fortuna Sittard weer vergroot. Maar het was twee keer Schreurs in de 80e en 86e minuut, die de uiteindelijke eindstand op het bord bracht. Het publiek was in deze wedstrijd de absolute winnaar. Einduitslag 3 - 3.

Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard

2014-04-05: Fortuna Sittard moest afreizen naar het Kasteel in Rotterdam voor de wedstrijd tegen Sparta. In de eerste helft kwam Fortuna Sittard in de 30e minuut op voor sprong door een doelpunt van Khalouta. Daarmee gingen beide ploegen rusten, maar gelijk in de 46e minuut wist Stokkers de stand gelijk te trekken. De bezoekers herpakten zich na het gelijkspel en via Briels kwam Fortuna Sittard weer op voorsprong in de 69e en 88e minuut. In de 90e minuut werd door Bruinier nog voor Sparta gescoord, maar het was te laat voor meer. Einduitslag 2 - 3.

Jong Ajax - Fortuna Sittard

2013-10-14: Een van de mooiste overwinningen in een uitwedstrijd werd gehaald bij Jong Ajax. De score werd in de 6e minuut geopend door Khalouta. Uiteraard probeerde Jong Ajax op gelijke hoogte te komen, maar in de 29e minuut kreeg Gravenberch een rode kaart, waardoor de thuisploeg nog maar met 10 man verder moest. In de tweede helft wachtte Fortuna Sittard op de kansen, die kwamen door het overtal en in de 76e minuut scoorde Vankan. Vier minuten later was het Gulpen, die de eindstand bepaalde. Einduitslag: 0 - 3.

Fortuna Sittard - Fortuna All Stars

2013-09-13: Mark van Bommel nam als voetballer afscheid van zijn supporters bij Fortuna Sittard middels een afscheidswedstrijd. Hij selecteerde een aantal spelers, waarmee hij tijdens zijn voetbalcarrière gevoetbald had en speelde tegen het team van Fortuna Sittard. Het werd vooral een gedenkwaardige wedstrijd, waarbij het randgebeuren belangrijker was dan de wedstrijd zelf.

Eerste training eerste elftal

Veelbelovend begon Wil Boessen aan zijn tweede seizoen bij Fortuna Sittard. Een seizoen vol hoogtepunten, waarbij de play-offs werden behaald, maar ook het seizoen, waarin we afscheid namen van de voetbalkwaliteiten van twee toppers, Mark van Bommel en Fernando Ricksen.