PuttersMedia

Where Media Comes Alive

Seizoen 2014-2015

U19: Fortuna Sittard - Excelsior Maassluis

2015-05-02: Het team van Fortuna Sittard met spelers onder 19 jaar werd kampioen in een thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis. En dat in het jaar dat het eerste elftal een dramatisch seizoen doormaakte zonder al te veel lichtpuntjes. De eerste helft bleven de doelpunten uit ondanks de kansen. Die kansen waren er voornamelijk voor Fortuna Sittard, maar ook Excelsior Maassluis wist het de doelman af en toe moeilijk te maken. In de tweede helft kwam de thuisploeg ook tot scoren en wist uiteindelijk het kampioensschap veilig te stellen. Einduitslag 3 - 0.

U17: Fortuna Sittard - Haaglandia/Winston

2015-04-25: De spelers onder 17 jaar van Fortuna Sittard behaalden tegen Haaglandia/Winston een ruime overwinning. Ondanks diverse harde tackles wisten de spelers toch het hoofd koel te houden en het kampioenschap in de wacht te slepen. De doelpunten werden gelijk over twee helften verdeeld. Na afloop werd het kampioenschap op het veld uitbundig gevierd. Einduitslag: 6 - 0.

FC Volendam - Fortuna Sittard

2015-04-17 : Vier wedstrijden voor het einde werden de laatste punten gehaald in een uitwedstrijd van Fortuna Sittard tegen FC Volendam. Een wedstrijd vol doelpunten. Na 4 minuten stond Fortuna Sittard al op een achterstand door Marengo, maar dat werd 4 minuten later weer rechtgetrokken door Kis. Conneh zorgde in de 24e minuut voor een voorsprong, die in de 33e minuut werd vergroot door een benutte penalty van Janssen. Marengo bracht de spanning weer terug in de 57e minuut, maar het was Turan in de 76e minuut, die defenitief de overwinning veilig stelde. Einduitslag: 2 - 4.

Roda JC - Fortuna Sittard

2015-01-25: Het absolute hoogtepunt van het seizoen voor Fortuna Sittard was de uitwedstrijd tegen Roda JC. Het zou voor de supporters een wedstrijd zijn, waar ze nog jarenlang aan zouden terugdenken en waar ze nog vele malen de samenvatting van zouden gaan terugkijken. Al vrij vroeg in de wedstrijd kwam Fortuna Sittard op voor sprong door een doelpunt van Janssen. Nog voor rust wist Janssen zijn score te verdubbelen door een toegekende strafschop te verzilveren. In de tweede helft werd het zelfs 0 - 3 door wederom een doelpunt door Janssen. Door deze hattrick was de overwinning een feit, ondanks dat er in de slotperiode nog werd tegengescoord door Hyfte. Einduitslag: 1 - 3.

Fortuna Sittard - FC Oss

2014-12-12: Ondanks het verlies, dat Fortuna Sittard leed in deze wedstrijd, was het een doelpuntrijke wedstrijd. In de 4e minuut bracht Baur Fortuna Sittard op voorsprong, maar het was Ket, die de stand in de 10e minuut weer gelijk. Daarna bracht van Veen in de 12e, 44e en 55e minuut FC Oss op een duidelijke voorsprong, maar Fortuna Sittard vocht zich terug en dat resulteerde in een doelpunt in de 56e en 63e minuut door Conneh. Vervolgens was het Waalkens, die 2 minuten later de gelijkmaker scoorde. Fortuna Sittard wilde daarna de overwinning ook nog binnenhalen, maar het was Sanusi in 81e minuut, die de definitieve genadeklap uitdeelde aan Fortuna Sittard. Einduitslag: 4 - 5.

MVV - Fortuna Sittard

2014-11-28:De derby tussen MVV en Fortuna Sittard werd beslist in de 52e minuut door Janssen, die een penalty wist te verzilveren, nadat Moustafa met rood het veld moest verlaten door een overtreding in het strafschotgebied. Einduitslag: 0 - 1.

Fortuna Sittard - NAC (Beker)

2014-10-28:De bekerwedstrijd van Fortuna Sittard tegen NAC Breda was een ware thriller. In de eerste helft kwam NAC op een 0 - 2 voorsprong door doelpunten van Seuntjens en Tighadouini. De meeste supporters dachten, dat de wedstrijd was afgelopen, maar niets was minder waar. In de tweede helft wist Fortuna Sittard de stand terug te brengen via eerst Conneh, die een penalty mocht verzilveren en daarna door een schitterend en beheerst lobje van Baur. Een verlenging was noodzakelijk, om een ronde verder te komen. NAC scoorde in de slotfase van de tweede verlenging en bekerde dus verder. Einduitslag (2 -3 (Na verlenging)

Eerste Training Fortuna Sittard

2014-06-29: Tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen werden de vele nieuwe spelers en de trainersstaf verwelkomt door de telkens weer aanwezige trouwe supporters. Peter van Vossen was de nieuwe trainer en hij werd geassisteerd door Jeffrey Kooistra. Het zou het begin worden van een dramatisch seizoen voor het eerste helft met enkele hoogtepunten, maar vooral veel dieptepunten.