PuttersMedia

Where Media Comes Alive

Seizoen 2017-2018

Doelpunten Promotiejaar

Voor de meeste supporters een onvergetelijk seizoen vol hoogtepunten en vooral veel doelpunten. Alle doelpunten worden op een rijtje gezet in deze samenvatting. Beleef de promotie nogmaals vanaf de grasmat.

FC RIA - Fortuna Sittard

2018-05-25: Fortuna Sittard nam in Nieuwstadt op het terrein van FC RIA afscheid van een door de supporters tot idool verheven speler. Iemand die een grote bijdrage leverde aan de promotie van Fortuna Sittard naar de Eredivisie, Perr Schuurs. Het terrein, waarop hij zijn eerste balletjes trapte, was het toneel van een waardig afscheid. Vermakelijk en aangrijpend. Einduitslag: 0 - 10.

Promotiefeest Fortuna Sittard

2018-04-30: Drie dagen na de promotie werd Fortuna Sittard gehuldigd, eerst op het stadskantoor in Sittard, daarna op de Markt, waar het tot in de late uurtjes gezellig bleef.

Fortuna Sittard - Jong PSV

2018-04-28: Na zestien jaar in de onderste regionen van de Eerste Divisie vertoefd te hebben, kon Fortuna Sittard promoveren naar de Eredivisie. In een kolkend Fortuna Sittard stadion moest de club winnen van Jong PSV om eventueel kampioen te worden, maar vooral om te promoveren. De ploeg streed voor wat het waard was en na 48 minuten kopte Stokkers de bal in het net en begon zo langzamerhand het feest los te barsten. Even leek het erop, dat de ploeg zelfs kampioen zou worden, doordat Jong Ajax gelijk stond in Maastricht, maar uiteindelijk haalde Fortuna Sittard de winst over de streep en werd Jong Ajax kampioen. De promovendus kreeg een korte huldiging in het stadion, maar de officiële huldiging zou pas op maandag plaatsvinden op de Markt in Sittard. Ondanks alles was het nog lang onrustig rondom het stadion vanwege de promotie van Fortuna Sittard. Einduitslag: 1 - 0.

Laatste Training Voor Promotiewedstrijd

2018-04-27: De supporters geloofden in de promotie op vrijdag. De laatste training werd afgewerkt in Sanderbout, waar de spelers met veel vuurwerk en enthousiasme werden onthaald en aangemoedigd.

Jong FC Utrecht - Fortuna Sittard

2018-04-20: Diverse bussen reisden af naar Utrecht voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen in stadion de Galgenwaard, waar Fortuna Sittard moest aantreden tegen Jong FC Utrecht. Het uitvak van de Galgenwaard was nagenoeg vol en ook op de hoofdtribune zat het vol Fortunezen. Jong FC Utrecht wist het spannend te houden, omdat Fortuna Sittard niet wist te scoren. Maar in de 61e minuut was het Lars Hutten, die op aangeven van Finn Stokkers de enige en winnende goal scoorde. De basis was gelegd voor het promotieduel tegen Jong PSV, een week later in Sittard. Einduitslag: 0 - 1.

Fortuna Sittard - FC Den Bosch

2018-04-13: Fortuna Sittard speelde tegen FC Den Bosch een wedstrijd, waarbij de thuisploeg het overwicht had en in de 29e minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Semedo. Ook in de tweede helft bleef de ploeg het overwicht houden en in de 87e minuut wist Stokkers middels een kopbal op aangeven van Cantwell te scoren. Einduitslag: 2 - 0.

RKC Waalwijk - Fortuna Sittard

2018-04-09: Een moeilijke wedstrijd speelde Fortuna Sittard uit tegen RKC Waalwijk. Een stugge ploeg, die in de 53e minuut op voorsprong kwam door Seys. Daarna probeerde Fortuna Sittard koste wat kost op gelijke hoogte te komen. Dit lukte in de laatste minuut door een doelpunt van Hutten. Einduitslag: 1 - 1.

Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard

2018-04-06: Go Ahead Eagles probeerde voor eigen publiek zijn plicht te doen zette Fortuna Sittard onder druk, maar na 15 minuten kwam Fortuna Sittard op voorsprong door een doelpunt van Schuurs. Daarna probeerde de thuisploeg nog terug te komen, maar het collectief hield stand en de winst was een feit. Einduitslag: 0 - 1.

Fortuna Sittard - Helmond Sport

2018-04-02: De wedstrijd tegen Helmond Sport was in feite al na 10 minuten beslist. Hutten en Mica scoorden in respectievelijk de 6e en 8e minuut. Na rust was het in de 53e minuut Semedo, die aan alle spanning in deze wedstrijd een eind bracht. Einduitslag: 3 - 0.

Almere City FC - Fortuna Sittard

2018-03-30: Deze wedstrijd was in een helft beslist en werd beslist door voornamelijk één speler: Vidigal. Hij scoorde in de 2e en 6e minuut een doelpunt. In de 26e minuut mocht hij een strafschop nemen en zorgde daarmee voor een regelrechte hattrick. In de 35e minuut maakte Stokkers aan alle illusies een einden voor Alemer City FC. De tweede helft werd een formaliteit, waarbij Fortuna Sittard de wedstrijd probeerde te controleren. Wel werd er door Mac-Intosch in de 51e minuut tegen gescoord, maar dat was in feite alleen voor de statistieken. Einduitslag: 1 - 4.

Fortuna Sittard - SC Cambuur

2018-03-23: De wedstrijd tegen SC Cambuur werd een waar spektakelstuk. Cambuur kwam op voorsprong door Steenvoorden in de 5e minuut. Vier minuten later werd het nog dramatischer door een doelpunt van Kip. Weer twee minuten later was het Semedo, die de spanning weer terugbracht. Acht minuten later kreeg Fortuna Sittard een penalty toegewezen, die wederom door Semedo werd verzilverd. Lang leek het erop, dat de wedstrijd gelijk zou eindigen, maar in de 71e minuut kreeg Fortuna Sittard weer een penalty, die alweer werd ingeschoten door Semedo. De hattrick van Semedo zorgde voor de winst. Einduitslag: 3 - 2.

FC Oss - Fortuna Sittard

2018-03-16: FC Oss was ook een ploeg, die thuis vaak voor verrassing kon zorgen. In de 33e minuut leek dat ook te gaan gebeuren toen van der Venne de thuisploeg op voorsprong bracht. Het was echter Schuurs, die drie minuten voor rust via een schot vanaf de middellijn een fantastisch doelpunt scoorde. Daarna duurde het tot de 81e minuut totdat Askovski definitief de winst binnenhaalde. Einduitslag: 1 - 2.

FC Eindhoven - Fortuna Sittard

2018-03-09: Ook de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven was vaak een moeilijke klus, maar ook in deze wedstrijd bleek Fortuna Sittard de duidelijke winnaar te worden. In de 36e minuut bracht Dianessy de bezoekers op voorsprong. Na rust duurde het tot de 63e minuut, totdat Cantwell de voorsprong verder uitbreidde. In de 72e minuut was het Kortstam, die de spanning weer even terugbracht, maar het was vijf minuten later Askovski, die definitief het oordeel velde over FC Eindhoven. Einduitslag: 1 - 3.

Fortuna Sittard - MVV

2018-03-05: Normaliter was een thuiswedstrijd tegen MVV altijd lastig. In deze wedstrijd was echter duidelijk merkbaar, dat de ploeg maar één missie had: Promoveren naar de Eredivisie. In de laatste minuut van de eerste helft werd dat al duidelijk, toen Dianessy de ploeg op voorsprong bracht. In de 64e minuut mocht Semedo een penalty verzilveren, waarna de wedstrijd in feite gespeeld was. Toch was het in de allerlaatste minuut Askovski, die het verschil in beide ploegen duidelijker tot uiting bracht op het scorebord. Einduitslag: 3 - 0.

NEC - Fortuna Sittard

2018-02-23: Eindelijk was er bij Fortuna Sittard weer het heilige vuur om er iets van te maken. In de moeilijke uitwedstrijd tegen NEC in Nijmegen zou het een moeilijk avondje kunnen worden. De bezoekers hadden hun sportieve inzinking weer achter zich gelaten en met het nieuwe duo Claudio Braga en Kevin Hofland ging men weer voor direkte promotie naar de Eredivisoe. In de 78e minuut was het Cantwell, die Fortuna Sittard op voorsprong bracht, maar vier minuten later werd de stand weer gelijk getrokken door Danjuma. Het gelijke spel bracht echter het vertrouwen in eigen kunnen weer helemaal terug. Einduitslag: 1 - 1.

Fortuna Sittard - Jong Ajax

2018-01-12: In eigen huis kon Fortuna Sittard Periodekampioen worden. In de 11e en 20e minuut leek de klus geklaard door twee doelpunten van Dianessy. In de 73e minuut werd het nog even spannend door een tegendoelpunt van de Wit, maar uiteindelijk wist Fortuna Sittard zijn plek in de play-offs te waarborgen. Einduitslag: 2 - 1.

Fortuna Sittard - Jong FC Utrecht

2017-12-23: Fortuna Sittard wist zich goed te herstellen na de uitschakeling in de beker tegen AZ. Tegen Jong FC Utrecht werd door Stokkers in de 27e en 33e minuut gescoord. Daarna was de wedstrijd min of meer gespeeld. Het werd nog even spannend, toen Mallahi in de 81e minuut een doelpunt maakte. Uiteindelijk was het echter weer Stokkers in de 88e minuut, die op aangeven van Vidigal de winst definitief veilig stelde. Einduitslag: 3 - 1.

Fortuna Sittard - AZ (Beker)

2017-12-20: Al na twee minuten wist AZ op voorsprong te komen in de achtste finale van de KNVB beker door een doelpunt van Weghorst. Al snel werd echter duidelijk, dat Fortuna Sittard zich niet gewonnen gaf en Dianessy, die in de 27e minuut de ruststand op het scorebord plaatste. Na rust was het weer de thuisclub die al na drie minuten op voorsprong kwam door Stokkers. Daarna kwam het offensief van AZ, maar dat wist door het collectief van Fortuna Sittard weinig resultaat te boeken. De vermoeidheid ging echter een rol spelen bij de thuisclub, waardoor Weghorst in de 89e minuut de stand gelijk bracht. Daarna was voor AZ de ban gebroken en voor Fortuna Sittard was er geen houden meer aan. Jahanbakhsh en Garcia brachten voor AZ de eindstand op het bord. Einduitslag: 2 - 4.

FC Den Bosch - Fortuna Sittard

2017-12-15: Saddiki wist in de 5e minuut de score te openen voor Fortuna Sittard Vier minuten later was het Dianessy, die de ruststand op het scorebord bracht. Na rust was het Vossebelt, die in de 53e minuut de spanning terugbracht in de wedstrijd. Maar het was Semedo, die de voorsprong weer uitbreidde. Daarna bracht Kaars in de 85e minuut de spanning weer terug. Ondanks alle pressie van FC Den Bosch was het Dianessy, die de winst definiteif veilig stelde. Einduitslag: 2 - 4.

Fortuna Sittard - RKC Waalwijk

2017-12-08: Fortuna Sittard kwam in de 31e minuut op voorsprong door een doelpunt van Schuurs via een vrije trap. Na rust was het wederom Schuurs, die vijf minuten na rust scoorde. Twee minuten later was het Askovski, die scoorde. In de 62e minuut wist Stokkers het doel te vinden. Vier minuten later mocht Dianessy via een penalty de stand nog verder uit te breiden. Tenslotte bracht Hutten in de laatste minuut de eindstand op het scorebord. Einduitslag: 6 - 0.

Jong PSV - Fortuna Sittard

2017-12-04: In het stadion van FC Eindhoven speelde Fortuna Sittard de meest bizarre wedstrijd van het seizoen. In de eerste helft kwam Jong PSV op voorsprong door een doelpunt in de 30e minuut van Malen en acht minuten werd het nog erger door een doelpunt van Lammers. Normaalgesproken zou de wedstrijd gespeeld zijn, maar het Fortuna Sittard dar zich terugvocht. In de 61e minuut was het Askovski die scoorde. Semedo wist de stand gelijk te trekken in de 85e minuut en nog geen m inuut later was het Askovski, die de winst veilig stelde. Einduitslag: 2 - 3.

Helmond Sport - Fortuna Sittard

2017-11-27: In Helmond kwam Fortuna Sittard in de 18e minuut op voorsprong door een doelpunt van Vidigal. Nog voor rust in de 30e minuut wist Naudts Helmond Sport op gelijke hoogte te brengen. Maa r het was Vidigal, die in de 36e minuut de ploeg weer op voorsprong bracht. Het bleef echter spannend tot de laatste minuut, waarin Askovski aan alle illusies een einde maakt door te scoren. Einduitslag: 1 - 3.

Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles

2017-11-24: Hendriks liet in de 22e minuut zien, dat hij een van de beste spitsen was in de Eerste Divisie. Daarna moest Fortuna Sittard het initiatief nemen en in de 82e minuut was het Dammers, die via een kopbal de stand op gelijke hoogte bracht. Twee minuten later was het wederom Dammers, die via een kopbal de winst definitief veilig stelde. Einduitslag: 2 - 1

MVV - Fortuna Sittard

2017-10-13: In de 11e minuut kwam MVV op voorsprong in deze derby, maar nog geen 2 minuten later was het Semedo, die de stand weer gelijk trok. Vier minuten na rust wist Fortuna Sittard op voorsprong te komen via een doelpunt van Vidigal. MVV probeerde nog langszij te komen, maar de buit was binnen. Einduitslag: 1 - 2.

Telstar - Fortuna Sittard

2017-09-29: In de eerste helft van deze wedstrijd werd niet gescoord. Telstar was echter sterker en men verwachte een moeilijke tweede helft voor Fortuna Sittard. In de tweede helft ging het Fortuna Sittard voor de wind. In de 56e minuut open Schuurs de score via een vrije trap. Zes minuten later was het Vidigal die scoorde en weer zes minuten later was het 0 - 3 door een kopbal van Dammers. De buit was nog niet blijkbaar nog niet binnen, want Vidigal scoorde zijn tweede in de 82e minuut. Een minuut later was het weer raak door Stokker. en in de 85e minuut scoorde Vidigal zijn hattrick. Einduitslag: 0 - 6.

Fortuna Sittard - Jong AZ

2017-09-22: Fortuna Sittard begon goed aan de wedstrijd tegen Jong AZ. In de 11e minuut scoorde Dianessy zijn eerste doelpunt en vier miinuten later verzilverde hij ook een penalty. Vier minuten later was het Reijnders, die tegenscoorden, maar Fortuna Sittard was nog geen minuut verder, of Semedo vergrootte weer de voorsprong. In de 41e minuut wist Schuurs de winst definitief binnen te halen door vierde doelpunt. Na rust was de wedstrijd gespeeld en was er minder spektakel. Er werd nog een doelpunt gescoord door Semedo in de 69e minuut. Einduitslag: 5 - 1.

Fortuna Sittard - FC Volendam

2017-09-15: Tegen FC Volendam heeft Fortuna Sittard het altijd moeilijk.Ook deze wedstrijd ging niet vanzelf.In de eerste helf vielen geen doelpunten. In de tweede helft duurde het tot de 71e minuut, toen Ospitalieri via een vrij trap de winnende goal scoorde. Einduitslag: 1 - 0.

Fortuna Sittard - Almere City FC

2017-09-01: De tweede thuiswedstrijd van de competitie begon weer succesvol voor Fortuna Sittard. in de 4e minuut kwam de ploeg al op voorsprong door een doelpunt van Askovski. Hij maakte in de 43e minuut zijn tweede van de wedstrijd. In de tweede helft bleef het lang rustig, maar in de 80e minuut wist Valpoort voor Almere City FC te scoren. Het bleef spannend tot de laatste minuut, maar de winst bleef in Sittard. Einduitslag: 2 - 1.

Fortuna Sittard - FC Dordrecht

2017-08-18: In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen moest Fortuna Sittard aantreden tegen FC Dordrecht. De ploeg was gebrand op een goed resultaat en na 16 minuten was het Semedo, die op aangeven van Vlijter scoorde. In de 25e minuut was het Stokkers, die wederom op aangeven van Vlijter scoorde. Na rust werd de voorsprong door Stokkers nog vergroot in de 63e minuut. Een minuut later was het Hamer, die tegenscoorde, maar weer een minuut later was de voorsprong van Fortuna Sittard weer uitegbreid door een doelpunt van Videgal. Askovski werd tien minuten voor tijd nog ingebracht en wist in de allerlaatste minuut de eindstand op het scorebord te brengen. Einduitslag: 5 - 1.

Open Dag Fortuna Sittard

2017-08-13: Na een aantal weken vol stevige trainingen en oefenwedstrijden was het bijna zover. De competitie zou weer gaan beginnen en tijdens de open dag werden de spelers en technische staf voorgesteld aan de supporters. Daarna volgde een demonstratietraining. De jonge supporters konden gebruik maken van de diverse speeltoestellen en ze konden op handtekeningenjacht.