Graetheide Halve Marathon

Statistieken

Locatie: Born, Nederland
Soort Wedstrijd: Halve Marathon (Eerste)
Eerste wedstrijd uitgelopen
Persoonlijk record
Datum: Zondag 22 maart 1987
Tijdstip Start: 11:00 uur
Eindtijd: 1:44:17 uur
Aantal Deelnemers: 229
Klassering: 196

Reportage

In 1986 had ik een eerste poging gewaagd om een marathon te lopen. Door de hitte en zonder wedstrijdervaring moest ik halverwege uitstappen, achteraf een verstandige keuze. In het nieuwe jaar 1987 had ik mij voorgenomen eindelijk een marathon uit te lopen en ook enkele wedstrijden ter voorbereiding te gaan lopen.

Als eerste wedstrijd gold deze halve marathon dan ook als graadmeter, waarbij de start aan de rand van Born plaatsvond. De wedstrijd liep over twee ronden vanuit Born door het veld richting Graetheide, voor de brug naar Obbicht links via een veldweg langs het Julianakanaal tot aan Berg aan de Maas en weer terug over de A2 langs de naturistencamping en via Guttecoven vervolgens weer richting Born.

Het was een mooie natuurlijke route, bijna geheel vlak en bij wind een aardige windvanger voor de loper.
De wedstrijd werd gewonnen door Roger Jaspers met wie ik een aantal jaren later nog regelmatig zou gaan trainen. Hij zette een tijd neer van 1:08:33, een tijd, die ik in de verste verte nooit zou halen, eenvoudig weg omdat ik aan het lopen te weinig trainingsuren kon besteden.

Ik kwam ruim een half uur later over de streep in een tijd van 1:44:17. De eerste tijd was gezet op de halve marathon en met een tevreden gevoel en een medaille ging ik huiswaarts. Ook loopmaatje John Parren maakte deel uit van het deelnemersveld en eindigde even voor mij in een tijd van 1:41:57.

Where Media Comes Alive!