Halve Marathon Echt

Statistieken

Locatie: Echt, Nederland
Soort Wedstrijd: Halve Marathon (Tweede)
Persoonlijk record
Datum: Zondag 1 november 1987
Tijdstip Start: 11:00 uur
Eindtijd: 1:27:38 uur
Aantal Deelnemers: 310
Klassering: 107

Reportage

Stacks Image 90
Nadat ik mijn eerste hele marathon succesvol had afgerond in juni, wilde ik toch regelmatig wat wedstrijden blijven lopen. Hiervoor had ik een echte herfstwedstrijd uitgezocht in Echt en wel de halve marathon van Echt.

De start vond plaats op de markt in Pey, waarna we richting Slek liepen over verharde weggetjes. In Slek liepen we richting Hommelheide. Door het landelijke gebied vervolgden wij onze weg richting Pepijn. Hier bleven we echter op ruime afstand vandaan. Het was een echte herfstwedstrijd, die ons na twee twee ronden terugbracht in Pey op de markt. Een nieuw persoonlijk record was het resultaat in een voor mij mooie tijd van 1:27:38 uur.

Ook Harrie Notermans liep deze wedstrijd en ik was blij, dat ik hem nu bijna vijf minuten achter mij liet. Ook mijn huisarts destijds, Peter van Galen liet ik achter mij. Je leert zo'n huisarts eens op een heel andere manier kennen. Dit keer dus niet strak in het pak achter een bureau, maar in een looptenue.

Ook had ik een drietal collega's zo ver weten te krijgen, dat zij ook deze halve marathon zouden lopen. Het waren Karel Finders, die later erg snelle tijden zou gaan lopen, voornamelijk op de baan, Erik Koppe, die bekend zou worden in de Brunssumse en provinciale politiek en Harry Souverijn, die in Echt woonde en regelmatig op zijn eigen niveau wedstrijden liep voor de lol.

Where Media Comes Alive!