Masita Grensland Halve Marathon

Statistieken

Locatie: Sittard, Nederland
Soort Wedstrijd: Halve Marathon (Zesde)
Datum: Zaterdag 4 juni 1989
Tijdstip Start: 17:30 uur
Eindtijd: 1:29:36 uur
Aantal Deelnemers: 551
Klassering: 200

Reportage

Voor het eerst de halve marathon van dit loopevenement, die liep via Nieuwstadt over de Selfkant en weer terug in de Baandert op de atletiekbaan. Ik had voldoende trainingskilometers in de benen, omdat ik met de DSM-ploeg weer de voorbereiding had meegemaakt voor de Cross du Mont Blanc in Chamonix. De weersomstandigheden waren slecht, maar ondanks dat stonden er toch meer dan 550 deelnemers aan de start.
Aangezien het de laatste test was voor Chamonix, waren behoorlijk wat DSM deelnemers voor deze wedstrijd aan de start verschenen. Peter Odrossly was de snelste DSM-er, gevolgd door Andre Adams op anderhalve minuut en Zef Budzijn op iets meer dan twee minuten.
Ikzelf was tevreden met de tijd van 1:29:36 en dat na mijn blessure. Wel moest ik een aantal DSM concurrenten voor laten gaan, zoals Jac Tillie, mijn eeuwige rivaal in Chamonix, Rien Alfenaar ook altijd bij mij in de buurt tijdens de Cross en Paul Skliba, de levensgenieter onder de DSM-lopers.
Van mijn collega's van het Computer Centrum Nederland was Karel Finders de snelste. In een tijd van 1:17 eindigde hij op de 23e plek. Een andere collega, Don Falize eindigde als 544e en was daarmee een van de laatste finishers.
Ook mijn huisarts Peter van Galen eindigde zo'n 3 minuten voor mij, evenals Harrie Notermans, mijn voormalig klasgenoot van de MTS in Sittard. Vlak achter mij eindigde Hub Jessen, waarmee ik naderhand nog menig rondje op de baan zou rondrennen.

Where Media Comes Alive!