Interlimburgloop

Statistieken

Locatie: Sittard, Nederland - Maaseik, Belgiƫ
Soort Wedstrijd: Halve Marathon (Negende)
Datum: Zondag 1 oktober 1989
Tijdstip Start: 11:00 uur
Eindtijd: 1:43:27 uur
Aantal Deelnemers: 404
Klassering: 306

Reportage

In 1989 bestond Sittard 750 jaar. Ter gelegenheid van dat jubileum werden diverse festiviteiten georganiseerd, zoals de Interlimburgloop, een halve marathon tussen Sittard en Maaseik. In Sittard werd gestart en vervolgens liepen de lopers via Einighausen naar Obbicht en zo via Papenhoven door het Maasgebied. Vanaf Roosteren ging het over de brug naar Maaseik, waar de finish was geplaatst op de historische markt. Alom, een wedstrijd om niet te missen.
Voor mij was het zeer zeker niet mijn beste wedstrijd. Door de ziekte van mijn dochter Suzanne kreeg ik steeds minder tijd om te trainen en dat was ook duidelijk te zien in het resultaat, een tijd van 1:43:27. Wel was ik blij dat ik deze wedstrijd had gelopen en dat ik even uit de alledaagse sleur was van mijn privé-situatie.

Zelfs Emiel Oudejans, waarmee ik veel samen in de zaal voetbalde was nog zo'n drie minuten sneller. Ook Jo Schins, Rien Alfenaar, Simon Blok en Wil Hoonings van het DSM-team bleven mij ruim voor.
Ook Unitassers Chris Elands en Pierre Henssen bleven mij ruim voor. Richard van de Ven stond ook op de deelnemerslijst. Hij was gedurende enkele jaren mijn vaste sportmasseur en dat naar alle tevredenheid.
Ook plaatsgenoot Guus Cosemans eindigde ruim voor mij. Tenslotte de vermelding van Peter van Galen. Met een tijd van 1:24 zat hij wel erg ruim voor mij deze keer.
Alom een leuke wedstrijd door een prachtig stukje natuur en zeker voor herhaling vatbaar, maar dan met iets meer trainingskilometers.

Where Media Comes Alive!