Masita Grensland Halve Marathon

Statistieken

Locatie: Sittard, Nederland
Soort Wedstrijd: Halve Marathon (Tiende)
Datum: Zondag 2 juni 1991
Tijdstip Start: 16:00 uur
Eindtijd: 1:32:19 uur
Aantal Deelnemers: 334
Klassering: 186

Reportage

Na een zware trainingsperiode in Sweikuizen en over de Limburgse heuvels vanuit Hulsberg was de Grensland halve marathon de laatste test voor de Cross du Mont Blanc, die ik dit jaar weer zou lopen. Elke woensdagavond in Sweikhuizen tegen de heuvels op en door het Danikerbos crossen onder leiding van Rien Alfenaar en op zaterdag vanuit Hulsberg bij de Chinees zowat alle Limburgse heuvels opzoeken onder leiding van Simon Blok en Jo Schoonbroodt.

De wedstrijd werd op zondag gehouden en de weersomstandigheden waren goed te noemen. Frans Wagemans, die later deel uit zou gaan maken van de DSM-ploeg voor Chamonix won deze wedstrijd in 1:10. Van de DSM-ploeg, die had ingeschreven voor Chamonix, was Jo Schoonbrood de snelste in 1:16. Otto Plantema was de tweede DSM-er op 1:26, op 1 seconde gevolgd door Jac Tillie. Ron Schiffers was in 1990 voor het eerst toegetreden tot de DSM-ploeg en zou ook dit jaar weer van de partij zijn. Zijn tijd was 1:28, op een minuut gevolgd door Rien Alfenaar. Net voor mij eindigde Hub Bisscheroux. In de achterhoede finishte Kees de Jong en hij eindigde achter  Leny Paes. Ook Simon Blok kwam na mij over de finish-lijn.

In het voorjaar vanaf de Peter Rusmanloop had ik behoorlijke progressie gemaakt en kon weer een redelijk tempo neerzetten. Ik kwam in een tijd van 1:32:19 over de finish-lijn en kon tevreden terugkijken op deze wedstrijd en zag de Cross du Mont Blanc met vertrouwen tegemoet.

In de uitslagen zag ik ook voor het eerst de naam opduiken van Lambert Schuurs, vermaard handballer en naderhand overgestapt op de ultra- en extreme lopen. Zijn tijd was 1:23. Een minuut later kwam Peter van Galen binnen, die zijn tempo blijkbaar nog steeds op peil wist te houden. Voetbalmaatje Emiel Oudejans eindigde op 1:36, terwijl collega Harry Souverijn een verdienstelijke tijd neerzette van 1:37.

Van de trainingsgroep bij Unitas was Hub Jessen de snelste in 1:26. Kort na mij kwam Nic Leurs over de finish. Pierre Henssen eindigde in 1:39, terwijl Sjef Lohman ook op de lijst voorkwam. Hij zou in 2000 samen met mij de New York City marathon gaan lopen en hij eindigde op deze dag in een tijd van 1:51.

Where Media Comes Alive!