Interlimburgloop

Statistieken

Locatie: Maaseik, Belgiƫ - Sittard, Nederland
Soort Wedstrijd: Halve Marathon (Elfde)
Datum: Zondag 29 september 1991
Tijdstip Start: 11:00 uur
Eindtijd: 1:29:35 uur
Aantal Deelnemers: 270
Klassering: 99

Reportage

Ter voorbereiding op en als laatste testcase voor mijn eerste marathon na 3 jaar liep ik op 29 september de mooie natuurlijke halve marathon tussen Maaseik en Sittard. De start vond plaats op de markt in Maaseik en de finish was in Sittard, eveneens op de markt. Het weer was mooi en de tijden zouden niet bijster snel zijn, maar het parcours was fantastisch.

Ik kwam na 1:29:35 op de markt aan en daar kon ik erg tevreden mee zijn. Het was op dat moment op drie na de snelste tijd ooit voor mij op een halve marathon. Dat gaf veel hoop voor de marathon op 13 oktober van dit jaar in Eindhoven.

Mijn kamergenoot en maatje in Chamonix, Hub Frencken liet ik vier minuten achter mij. Ook Emiel Oudejans, mijn zaatvoetbal-maatje liet ik ver achter mij. Hij had 1:36 nodig. Pierre Hensen eindigde in deze wedstrijd op 1:41. Simon Blok, de coach en animator van het DSM-team voor Chamonix had 1:53 nodig en de op  twee na laatste was het DSM zwaargewicht, Kees de Jong. Hij had er 2:09 voor nodig, om zijn lichaam na 21,1 kilometer over de finish te dragen.

In 1992 zou weer de volgende editie plaatsvinden met als finish, de markt in Maaseik. Een schitterende wedstrijd lag weer in het verschiet voor het volgend jaar.

Where Media Comes Alive!