Masita Grensland Halve Marathon

Statistieken

Locatie: Sittard, Nederland
Soort Wedstrijd: Halve Marathon (Twaalfde)
Datum: Zondag 14 juni 1992
Tijdstip Start: 16:00 uur
Eindtijd: 1:33:57 uur
Aantal Deelnemers: 226
Klassering: 103
Stacks Image 105

Reportage

De halve marathon vond plaats onder zeer warme weersomstandigheden. Het was namelijk 26 graden bij de start en er stond nauwelijks wind. En zeker tussen de huizen in door de starten van de Selfkant was het erg benauwd.

Voor de finish had de organisatie tijdens deze editie gekozen voor de sfeervolle markt in Sittard. De temperatuur zou ook zijn weerslag hebben op de tijden, die werden gelopen. Ikzelf had deze wedstrijd weer uitgekozen ter voorbereiding op de Cross du Mont Blanc in juli. Het ging best goed, totdat we in Millen de grens passeerden en op het industrieterrein Noord in Sittard nog een rondje extra moesten maken, althans in mijn beleving. Het waren slechts een paar honderd meter extra, dit alles om toch aan de 21,1 km te komen, maar het gaf mij een geestelijke dreun, waardoor ik nauwelijks nog vooruit kwam. Jac Tillie, die bij me in de buurt liep verloor ik daardoor uit het oog en toen Rien Alfenaar in de buurt kwam herpakte ik me. Het werd uiteindelijk toch nog een voor mij acceptabele tijd van 1:33:57.

Er waren veel DSM-lopers aan de start verschenen, die mee zouden gaan naar Chamonix, zoals Jo Schoonbroodt (1:18), Jac Eberson (1:21), Maurice Eberson (1:22), Hub Frencken (1:30), Jac Tillie (1:31), Rien Alfenaar (1:33), Wil Hoonings (1:34), Hub Bisscheroux (1:40), Simon Blok (1:41), Ed Homminga (1:47) en Leny Paes (1:50).

De tijden zouden geen afspiegeling zijn van hoe het er tijdens de Cross aan toe zou gaan. In Chamonix zouden de kaarten iets anders geschud zijn en daar golden andere wetten en regels.

Verder liep van onze Unitas groep Pierre Henssen mee. Hij had 1:43 nodig om de finish te bereiken.

Al met al was ik tevreden met mijn resultaat en het gold als een generale repetitie voor de Cross du Mont Blanc in Chamonix, iets minder dan een maand later.

Where Media Comes Alive!