Stadsloop

Statistieken

Locatie: Maastricht, Nederland
Soort Wedstrijd: Halve Marathon (Dertiende)
Datum: Zondag 27 september 1992
Tijdstip Start: 11:00 uur
Eindtijd: 1:31:34 uur
Aantal Deelnemers: 737
Klassering: 180
Stacks Image 105

Reportage

Voor mij was het de eerste keer, dat ik deze wedstrijd liep. De halve marathon liep vanaf de markt in Maastricht langs de Maas-kade richting Borgharen en zo weer terug naar de markt. Het was erg warm die dag en nam deel namens de DSM-ploeg, die ook in Chamonix was geweest. Zij hadden  een uitnodiging ontvangen en waren in grote getale gekomen.

De startstreep was gelegd voor het gemeentehuis en het parcours liep vervolgens langs de Maasboulevard. Vervolgens werden we tussen oude industriegebouwen het centrum uit gedirigeerd richting Borgharen. Eenmaal buiten de stad richting Beatrixhaven en vervolgens de sluis over. In de Maas-dorpen werd je hartelijk ontvangen door de bewoners, die in grote getale, al dan niet met muziekinstrument langs de kant stonden. Daarna ging het weer terug richting Maastricht. De oude Romeinse brug over en zo naar de markt, waar de finish-lijn getrokken was. Mijn eindtijd was acceptabel en tevreden keerde ik huiswaarts met een eindtijd van 1:31:34.

Van het DSM-team eindigden Jo Schoonbroodt in 1:20 en Hub Tummers in een tijd van 1:23 ruim voor mij. Na mij eindigde Simon Blok in een tijd van 1:40.

Where Media Comes Alive!