Masita Grensland Halve Marathon

Statistieken

Locatie: Sittard, Nederland
Soort Wedstrijd: Halve Marathon (Vijftiende)
Nederlands Kampioenschap Halve Marathon
Datum: Zaterdag 3 juli 1993
Tijdstip Start: 19:00 uur
Eindtijd: 1:30:03 uur
Aantal Deelnemers: 266
Klassering: 114
Stacks Image 105

Reportage

Stacks Image 116
AV Unitas mocht dit jaar het NK halve marathon organiseren en zij deed dat op het parcours van de Grensland Halve Marathon. Het was het tweede lustrum van deze halve marathon door het grensgebied tussen Nederland en Duitsland.

De start vond plaats op de Sportcentrumlaan, waar ook de ingang van de atletiekbaan lag en het parcours voerde over het industrieterrein richting Nieuwstadt. Door de bebouwde kom van Nieuwstadt over de Susterenderweg tot aan de Beijerstraat en daar liepen we over de Randenborgerweg en aan het einde richting Millen en zo via Tüddern terug naar de eerste doorgang op de Sportcentrumlaan. De temperatuur lag erg hoog, maar dat was gebruikelijk voor deze wedstrijd.

Onderweg werd ik geconfronteerd met Fred Kool van AV Unitas, die per fiets de wedstrijd volgde. Ik ging met hem een discussie aan, die door andere lopers werd opgevat als een minder vriendelijk gesprek tussen twee personen. Een van de lopers maakte hierover een opmerking en gaf aan, dat Fred waarschijnlijk geen vriend van mij was en hij had daarbij niet in de gaten, dat wij op deze manier wel vaker elkaar bejegenden. Dat anderen dit niet snapten konden we best wel begrijpen, maar dat interesseerde ons niet, want dat gaf wat extra cachet aan de sfeer binnen de loopgroep bij Unitas, waar ik destijds deel van uitmaakte.

Toen ik in de buurt van de finish kwam zag ik de klok richting anderhalf uur gaan. Ik trachtte alles uit mijn benen te halen, om onder deze magische grens te blijven. De teleurstelling was groot, toen ik 1:30:03 klokte op de finish-lijn. Ik eindigde daarmee als 114e en de rest van de avond konden we nog volop genieten van de afkoeling op het terras met een koel glas gerstenat. Hub Jessen eindigde vlak achter mij in dezelfde minuut, terwijl ik Jac Tillie een minuut achter mij liet. Ton Richter en Frans van der Zalm, ook twee trainingsmaatjes bij Unitas hadden respectievelijk 4 en 5 minuten meer nodig, om de finish te bereiken.
Stacks Image 113

Where Media Comes Alive!