Telematicaloop

Statistieken

Locatie: Heerlen, Nederland
Soort Wedstrijd: Tien Engelse Mijl (Elfde)
Datum: Zondag 29 augustus 1993
Tijdstip Start: 11:00 uur
Eindtijd: 1:06:18 uur
Aantal Deelnemers: 1073
Klassering: 281

Reportage

Ter voorbereiding op de Marathon van Eindhoven was deze loop over 10 Engelse Mijl een ideale wedstrijd, om de tempovastheid te testen voor het grote werk in oktober. Het was erg warm en het aantal deelnemers was ook aanzienlijk. Er zouden 1628 personen de finish bereiken.

Ik ging in eigen tempo van start in de CCN-outfit en liep zo mijn eigen wedstrijd. De eindtijd was niet echt goed, maar dat was ook niet mogelijk door de warmte van de dag. Ik eindigde in een tijd van 1:06:18 en dat was goed voor een 830e plaats, waarmee ik ruim een minuut voorbleef op Peter van Galen, mijn huisarts en twee minuten op John Parren, een trainingsmaat bij Unitas. Er eindigden nog enkelen na mij, waarmee ik regelmatig samen liep, zoals ook Hub Frencken en Jac Tillie, die beiden eindigden in 1:09. Ook Guus Driessen eindigde achter mij in 1:17.

Ook van de partij in het bedrijven-team van CCN was Herman Gerards, waarmee ik  naderhand nog enkele malen in Interlaken zou strijden tegen de Jungfrau. Hij eindigde in een tijd van 1:21, maar zijn tijd zou nog komen.

De organisatie had mij deze editie ingedeeld bij de dames, waardoor ik volgens het certificaat op een verrassend hoge plek eindigde, maar schijn bedroog in deze. Wel liep Roger Klingesteijn ook deze wedstrijd. Hij was de trainer van de loopgroep bij Unitas en hij gaf het goede voorbeeld in een tijd van 1:01.

Where Media Comes Alive!