Stadsloop

Statistieken

Locatie: Maastricht, Nederland
Soort Wedstrijd: Halve Marathon (Zestiende)
Datum: Zondag 27 september 1993
Tijdstip Start: 11:00 uur
Eindtijd: 1:29:41 uur
Aantal Deelnemers: 727
Klassering: 237

Reportage

Als allerlaatste voorbereiding op de marathon van Eindhoven, had ik de Stads Halve Marathon van Maastricht in mijn planning opgenomen.

De Stadsloop ging weer zoals gebruikelijk over Maasboulevard en daarna richting Beatrixhaven en Borgharen en eindigde in het centrum van Maastricht. Ook nu was het erg warm en de organisatie had voldoende drankposten ingericht, zodat je de hele vochthuishouding op peil kon houden.

Bij terugkomst in Maastricht mochten we over de Romeinse Maasbrug met zijn verschrikkelijke klinkers als laatste meters richting gemeentehuis vervolgen. Door de warmte was midden op de brug een loper onwel geworden. Hij was vlak voor de finish in elkaar gezakt. Het was een smet op een verder goed georganiseerde wedstrijd. Achteraf hoorden we, dat de loper het niet had overleefd.

Ikzelf eindigde op een 237e plek in 1:29:41 en met de tijd kon ik erg tevreden zijn. Har Notermans, een oud klasgenoot uit de MTS-periode eindigde achter mij op 1:35. Dat was dan ook zowat de enige bekende, die deze wedstrijd ook liep.

De uitslag gaf wel hoop op een goede tijd in Eindhoven, de marathon en het hoofddoel voor 1993.

Where Media Comes Alive!