Internationaler Aachener Winterlauf

Statistieken

Locatie: Aken, Duitsland
Soort Wedstrijd: Halve Marathon (Zeventiende)
Heuvelachtig, 21,1 km. (Tweede)
Datum: Zondag 12 december 1993
Tijdstip Start: 11:00 uur
Eindtijd: 1:41:46 uur
Aantal Deelnemers: 833
Klassering: 424

Reportage

Wederom had Pierre Henssen de mensen weer bij elkaar getrommeld voor de laatste wedstrijd van het jaar, de Aachener Winterlauf. Met de bus werden we in alle vroegte in een bos gedropt aan de rand van de Eifel. Er zouden nog meerdere lopers met bussen worden gebracht en om 11:00 uur werd het startschot gegeven voor deze wedstrijd, die dit jaar de afstand van een halve marathon bedroeg.

Het parcours was bijzonder zwaar door het heuvelachtige terrein, maar door de mooie natuurlijke omgeving aan de rand van de Eifel richting het Aachener Wald over een oude trambaan van weleer werd dit vergeten door de meeste lopers. Met name het stuk vanaf de oude trambaan door het veld onder de Autobahn richting Luik door tot aan het Aachener Wald waren erg zwaar door de strakke wind, die er altijd waaide over het landschap. Daarnaast was het onverharde wegdek meestal drassig door de natte periode, waarin we meestal rond dit jaargetijde liepen. Maar het was een mooie, gezellige wedstrijd, waarbij de tijd minder belangrijk was.

Ik eindigde in een voor mij teleurstellende tijd van 1:41:46, geen toptijd en in de eindklassering ergens een notering in de middenmoot. Ik was blijkbaar nog niet helemaal hersteld van de urineweg-infectie, die ik in oktober had opgelopen en waardoor ik op een dergelijke zware halve marathon toch tekort kwam. Voor mij eindigden een aantal Unitassers, die ik regelmatig trof op de training. They Luckers eindigde in 1:29, Frans van der Zalm in 1:39 en vlak voor mij eindigden Guus Driessen en Pierre Henssen in 1:40. Guus passeerde mij nog op ongeveer 1 kilometer voor de finish in het laatste bosgebied en ik kon hem echt niet volgen.

Na afloop konden we volop genieten van een redelijk koude douche doordat al vele lopers voor ons gebruik hadden gemaakt van deze gelegenheid en waardoor de boiler in zijn geheel was leeggezogen. Het hoorde er echter bij en we hadden daar van tevoren al rekening mee gehouden. Na afloop werden we weer bij de familie Driessen in Schinnen uitgenodigd voor een evaluatie onder het genot van een lekkere kop koffie met speculaas.

Where Media Comes Alive!