Observantloop

Statistieken

Locatie: Maastricht, Nederland
Soort Wedstrijd: Heuvelachtig 14,2 km.
Tweede Observantloop
Persoonlijk record
Datum: Zaterdag 30 april 1993
Tijdstip Start: 11:00 uur
Eindtijd: 0:59:42 uur
Aantal Deelnemers: 153
Klassering: 78

Reportage

Terwijl ik in 1993 voor de eerste keer deze loop had volbracht in een tijd boven het uur, wilde ik dit jaar mijn persoonlijke tijd over dit parcours verbeteren. In de vorige editie liep ik nog in het business team van DSM. Dit jaar liep ik wel nog in de kleding van DSM en samen met mij liepen ook nog andere DSM-ers deze wedstrijd ter voorbereiding op de Cross du Mont Blanc, de wedstrijd, die in juli zou plaatsvinden.

De start vanaf het Vrijthof verliep rustig en na een kilometer kwam ik in een lekker tempo terecht, dat ik kon blijven volhouden tot aan de drankpost in Kanne. Daar nam ik een bekertje sportdrank en begon aan de beklimming van de Observant.

Door de heuveltrainingen in Sweikhuizen ging ik deze heuvel vrij snel naar boven. Eindelijk boven aangekomen liepen we door het geaccidenteerde natuurgebied van de Sint Pietersberg. Het ging op en neer en voor velen was dit terrein de aanleiding om regelmatig te wandelen. Ik kon gemakkelijk het tempo volhouden en in de afdaling naar de Maasboulevard kon ik zelfs weer het begintempo ontwikkelen. Ik kon dit vasthouden tot aan de eindstreep, die weer op het Vrijthof stond gekalkt.

Mijn eindtijd was net onder het uur en daar was ik buitengewoon tevreden over. De officiële eindtijd was 0:59:42 en die tijd gaf veel vertrouwen voor de wedstrijden, die ik de komende periode zou gaan lopen ter voorbereiding op de Cross. Unitas-maatje Hub Heynen passeerde 7 minuten eerder de finish-lijn, terwijl Ton Richter 5 minuten na mij finishte.

Na een korte opfris-beurt in de parkeergarage onder het Vrijthof keerde ik tevreden huiswaarts.

Where Media Comes Alive!