Masita Grensland Halve Marathon

Statistieken

Locatie: Sittard, Nederland
Soort Wedstrijd: Halve Marathon (Negentiende)
Datum: Zaterdag 18 juni 1994
Tijdstip Start: 18:30 uur
Eindtijd: 1:27:09 uur
Aantal Deelnemers: 202
Klassering: 42

Reportage

Zoals meestal het geval was, kregen we ook dit jaar tijdens deze loop te maken met stralend weer. Ook nu stond deze wedstrijd in het kader van de laatste voorbereiding op de Cross du Mont Blanc in juli in Chamonix. Daarom liepen ook dit jaar weer diverse DSM-ers mee tijdens deze halve marathon en daarnaast was DSM een van de sponsoren van deze wedstrijd.

De twee ronden door Nieuwstadt, Millen en Tüddern en weer terug via de Sportcentrumlaan richting Unitas-home gingen erg snel voor mij. Het tempo zat er goed in en ik kon mijn DSM-concurrent Jac Tillie ruim voorblijven. Uiteindelijk finishte ik in een voor mij schitterende eindtijd van 1:27:09, weliswaar ruim zeven minuten na Zef Budzijn, maar die was dan ook voor de meesten een maatje te groot.

Een minuut na mij kwam Frans van der Zalm over de finish, de man waar ik regelmatig bij Unitas de intervaltraining mee afwerkte. Ook Lou Cleophas, een ander intervalmaatje, liet ik ruim vier minuten achter mij. Ton Richter, een ander trainingsmaatje liet ik ruim zes minuten achter mij en tot slot kwam Jean Storms, eveneens een trainingsmaatje, ruim tien minuten na mij over de streep.

Ook de DSM-lopers liet ik ruim achter mij. Jac Tillie op bijna twee minuten, Hub Frencken op ruim twee minuten, Wil Hoonings op ruim vijf minuten, Leon Fijen op ruim 13 minuten, gevolgd door Simon Blok. Hub Bisscheroux kwam bijna achttien minuten na mij binnen en Oda van Oppen op ruim 21 minuten en twee minuten na haar kwam Leny Hochstenbach over de meet. De superveteranen Jo Schins en Ben Janssen kwamen rond de twee uur wedstrijd binnen en tot slot kwam het loopzwaargewicht Kees de Jong in een tijd van 2:04 over de streep.

Voor mij was de eindconclusie na deze wedstrijd, dat ik klaar was voor de Cross du Mont Blanc.

Where Media Comes Alive!