Masita Grensland Halve Marathon

Statistieken

Locatie: Sittard, Nederland
Soort Wedstrijd: Halve Marathon (Eenentwintigste)
Persoonlijk record
Datum: Zondag 10 juni 1995
Tijdstip Start: 16:30 uur
Eindtijd: 1:26:15 uur
Aantal Deelnemers: 117
Klassering: 35
Stacks Image 120

Reportage

De laatste testwedstrijd voor de Cross du Mont Blanc vond zo ongeveer traditiegetrouw plaats tijdens deze halve marathon in en om Sittard. Een halve marathon over een vlak parcours, gedeeltelijk over Duits grondgebied.

Ook voor mij was dit dus de laatste mogelijkheid, om mij te testen. In Nieuwstadt werd ik volop aangemoedigd door Suzanne, die langs de kant van de weg stond en nog enkele meters naast mij rende. Verbeten voerde ik een strijd met Jac Tillie, die echter een paar kilometer voor de finish bij mij weg liep. Hij kwam 20 seconden voor mij over de streep in de Baandert. Ik zette  een respectabele tijd neer van 1:26:15, goed voor een 34e plek en een nieuw persoonlijk record.

De overige DSM-ers, die voor deze wedstrijd hadden ingeschreven, eindigden na mij. Wil Hoonings finishte in 1:32, Leon Fijen in 1:42, Jo Schins in dezelfde minuut en Simon Blok in 1:44, terwijl Oda van Oppen in 1:50 finishte.

Van mijn Unitas trainingspartners kwam Frans van der Zalm 2 minuten voor mij over de finish. Ton Richter had een minuut langer nodig dan mij, terwijl Pierre Henssen in 1:36 over de streep kwam.

Mijn oude klasgenoot Har Notermans finishte in 1:32.

Where Media Comes Alive!