Annendaalloop

Statistieken

Locatie: Posterhold, Nederland
Datum: Zondag 18 januari 1998
Tijdstip Start: 11:00 uur
Soort Wedstrijd: Halve Marathon (Drie├źntwintigste)
Eindtijd: 1:29:12 uur
Aantal Deelnemers: 141
Klassering: 65
Stacks Image 120

Reportage

Evenals het jaar ervoor, had ik ook dit jaar weer ingeschreven voor de Marathon van Rotterdam. Als eerste testwedstrijd gold de Annendaalloop in Posterhold, een wedstrijd over 21,1 kilometer, oftewel een halve marathon.

In de wintermaanden had ik meer getraind, dan het jaar ervoor in dezelfde periode en dat was ook te merken tijdens deze wedstrijd. Het tempo zat er goed in en ik kon het vasthouden tot aan de finishlijn. Over de eindtijd van 1:29:12 was ik dan ook zeer tevreden.

John Parren, een van mijn trainingsmaatjes bij Unitas, was ongeveer vijf minuten voor mij over de finishlijn gelopen, maar dat deerde mij niet. Ook een ex-trainingsmaatje bij Unitas, Frans van der Zalm kwam drie minuten voor mij over de finish. Hij had zich dan ook ingeschreven voor de Midwintermarathon en voor hem was het dus een test voor die marathon in Apeldoorn.

Iets meer, dan een minuut na mij volgde Jos Stroms uit Born, ook een trainingsmaatje op de baan bij Unitas. Herman Gerards kwam in 1:38 over de finish. Roger Jaspers was in de nadagen van zijn loopcarrière toch nog erg snel. In een tijd van 1:15 eindigde hij als 13e.

Where Media Comes Alive!