Wijnbergloop

Statistieken

Locatie: Maastricht, Nederland
Datum: Zondag 1 juni 2003
Tijdstip Start: 14:00 uur
Soort Wedstrijd: Heuvelachtig, 21,1 km. (Zevende)
Halve Marathon (Zevenentwintigste)
Eindtijd: 1:55:49 uur
Stacks Image 144

Reportage

Een van mijn favoriete wedstrijden in het Limburgse land was de Wijnbergloop, een heuvelloop door het gebied rond de St. Pietersberg en de Apostelhoeve. Deze jaargang een halve marathon met 12 beklimmingen, waarbij je Maastricht van zijn mooiste kant kon bewonderen.

De start vanaf de atletiekbaan richting Apostelhoeve, daarna het St. Pietersberggedeelte, langs de thuisbasis van Andre Rieu en vervolgens richting Observant. Een trappenpartij waar geen einde aan zou komen. Zeker als deze trappenpartij ook nog eens op het einde genomen moest worden.

In ieder geval een wedstrijd, waar ik mij helemaal kon geven en waar ik mij al een beetje in de Alpen waande. Dit jaar liep ik samen met Hub Frencken, een loopvriend, waarmee ik al vele malen de kamer gedeeld had in Chamonix.

Samen liepen we naar de Apostelhoeve, waarna we mekaar een beetje uit het oog verloren, ieder zijn eigen wedstrijd lopend. Na 12 beklimmingen kwam ik weer terug op de atletiekbaan en ik noteerde een eindtijd van 1:55:49. Als aandenken aan deze wedstrijd kreeg iedere deelnemer een heerlijke fles rode wijn, inderdaad van de Apostelhoeve vandaan.

Het was erg jammer, dat de atletiekvereniging deze wedstrijd inruilde voor een andere wedstrijd. Voor mij was dit echter Maastricht Allermooiste en dat zal ook nooit veranderen. Ik voelde me daarom ook een beetje bedonderd en nam me voor, om nooit meer een wedstrijd op Maastrichtse bodem te lopen.

Where Media Comes Alive!