Heideloop

Statistieken

Locatie: Landgraaf, Nederland
Datum: Zaterdag 12 mei 2007
Tijdstip Start: 16:30 uur
Soort Wedstrijd: Tien Engelse Mijl (Achtentwintigste)
Vijfde Heideloop
Eindtijd: 1:20:12 uur
Aantal Deelnemers: 118
Klassering: 78
Image

Reportage

Voor de 28e keer werd om 16:30 uur het startschot gegeven voor een wedstrijd over 10 Engelse Mijl, een wedstrijd verspreid over twee ronden door het schitterende natuurgebied van de Brunssummerheide. De eerste kilometer ging bergafwaarts en de hele meute bleef redelijk bij elkaar. Na ongeveer 3 kilometer liep je langs het standbeeld voor Nicky Verstappen, die daar in de buurt vermoord is. Even stilstaan bij de werkelijkheid van het leven en vervolgens de weg vervolgen, steeds dieper het bos in, waarna je uiteindelijk weer uitkomt bij de afgravings-groeve.

Hier liep je omheen, waarna de klim naar de finish-plek begon. Onder het finishdoek door was het nog een volledige ronde over hetzelfde parcours, erg afwisselend, maar ook erg zwaar. De tweede ronde verliep toch beduidend langzamer dan de eerste en uiteindelijk kwam ik over de eindstreep in een tijd van 1:20:12, goed voor een 78e plek. Geen topprestatie, maar wel weer een goede training voor de bergwedstrijden, waarvoor ik trainde.

Voor mij eindigde Mouloud Abraik, waarmee ik na afloop nog even kon bijkletsen. Hij was van Unitas naar Ceasar geswitcht, omdat dat dichter bij zijn woonhuis lag. Daarna nog wat mensen van STB gesproken en uiteindelijk een lekkere douche opgezocht.
Image

Where Media Comes Alive!